Meer informatie

Staan bekend als niet verharende hond. Ze verharen echter wel, maar net als de mens, de vacht groeit gemiddeld 1 cm per maand, en heeft een “individuele cyclus”, het oude haar blijft in de vacht hangen, wachtend om te worden uitgeblazen of geborsteld. Wanneer dit niet gebeurd, vormen de oude haren (i.s.m. talg, stof, zand of ander vuil) een klit, heel veel klitten samen zorgen voor een vilt laag dicht op de huid. Deze is niet altijd direct te zien, maar wel te voelen! Vilt is zeer moeilijk en vaak pijnlijk om uit te borstelen/te verwijderen. “Kaal”scheren is dan soms de enige oplossing.

Tot een leeftijd van 7 maanden zijn de vachten van Doodles redelijk onderhoudsvriendelijk, een puppy vacht is namelijk veel losser en zachter van structuur dan de stevigere, klit gevoelige volwassen vachten. Zodra de vacht gaat wisselen (tussen 7 en 12 maanden oud) worden de haren steviger en klit gevoeliger, de puppy vacht blijft met gemak in de nieuwe stevige vacht hangen en ineens heeft uw pup overal klitten….op tijd starten met de vachtverzorging (thuis en in de trimsalon) is dus essentieel. 

Wol: lijkt op een ‘schapenvacht’: sterke kleine in elkaar krullende krullen, moeilijk te kammen en erg klit/vilt gevoelig.

Curly Fleece: krullend maar lossere structuur dan bij ‘wol”, alleen bij zeer regelmatig onderhoud kan klit/vilt vorming voorkomen worden.

Wavy Fleece: golvend tot licht krullend, makkelijker in onderhoud, goed borstel/kambaar, minder gevoelig voor klit/vilt vorming.

mini: schofthoogte tussen de 35 en 42 cm en een gewicht tussen de 7 en 13 kilo

medium: schofthoogte tussen de 43 en 52 cm en een gewicht tussen de 13 en 20 kilo

standaard: schofthoogte tussen de 53 en 63 cm en een gewicht tussen de 23 en 30 kilo. 

groter dan…: er zijn uitzonderingen die nog groter zijn dan de standaard maat.

Ik adviseer ten minste 4 keer per jaar een totaal behandeling, en tussen elke totaal behandeling in een onderhoudsbeurt.

Voor aanvang van de behandeling bespreken we uw wensen en beoordeel ik de mogelijkheden met de vacht van uw Doodle

Een trim behandeling is naast de vacht behandeling  altijd inclusief: wassen/uitblazen/föhnen, anus en genitaliën vrij maken, en wanneer nodig: nagels knippen, oren uitplukken en reinigen, anaalklieren legen en tanden reinigen.

Er zijn 4 behandelmogelijkheden:

1. Helemaal scheren (1-3 mm) 

2.  Proberen om nog een laagje haar te laten staan ondanks de klitten, het resultaat is mooier maar duurder omdat het  arbeidsintensiever is.

3. Romp scheren op een mooie (tot max. 3 centimeter) lengte, poten en kop knippen. (*)

4. Volledig in model knippen, wanneer de gewenste lengte te lang is om te scheren of als u niet wilt dat er geschoren wordt (*)

Tarief hangt af van de maat van uw Doodle, uw wensen, onze mogelijkheden en uiteraard de vacht conditie.

(*) bij ontklitten wordt € 15,-/30 minuten aan meerprijs doorberekend  

Wassen/uitblazen/föhnen, borstelen/kammen, oogjes vrijknippen, voeten, oorranden en staart modelleren, anus en genitaliën vrij maken en wanneer nodig oren reinigen:

Tarief hangt af van de maat van uw Doodle, uw wensen, onze mogelijkheden en uiteraard de vacht conditie.